e-mail:
Friptura taraneasca de porc,piure de cartofi

Ingrediente/4 porţii
500g cotlet de porc
80g bacon
20g morcovi
20g telina
20g mustar
20g usturoi
40g sos brun
20g pasta de rosii
20ml vin rosu
20ml ulei
20g faina
sare
piper

Mod de preparare

Cotletul se spala si se pune in tava.Legumele se curata,se taie rondele,se presara peste carne ,se sareaza si s pipereaza si se da totul la cuptor pentru 40-45 min.Se lasa la racit.Din zeama ramasa si legume se face sosul.Baconul se taie julien,se da putin prin ulei,se adauga faina.Se stinge cu vinul rosu,se adauga zeama de la carne,mustarul si sosul brun,dupa care se lasa sa dea un clocot.Carnea se feliaza,cate doua felii/portie si se adauga sos la fiecare portie.Se serveste cu cartofi piure.Pofta buna!

Poftă bună!