e-mail:
Tocana de vita Stroganoff,galuste

Ingrediente/4 porţii
500g pulpa de vita
80g bacon
200g ciuperci
120g castraveti murati
o ceapa
80g smantana
40g frisca pentru galuste: 100g gris
340g faina
2 oua
ulei
sare.

Mod de preparare

Ceapa se taie cubulete,pulpa de vita se taie julien si se pun impreuna la calit in ulei,cu putina sare.Ciupercile,taiate potrivit de mare,se adauga si ele la calit, se mai pune putina apa si se lasa la fiert. Castravetii si baconul se taie julien si se adauga la tocana dupa ce carnea este fiarta.Cand totul este fiert,se adauga frisca si smantana si se condimenteaza dupa gust.Pentru galuste,se amesteca faina,grisul,ouale,putina sare si piper,se amesteca cu apa pana se formeaza un aluat moale.Se pune apa la fiert cu sare si ulei.Cand clocoteste,se formeaza galuste cu lingurita si se pun la fiert ,pana se ridica deasupra apei. Pofta buna !

Poftă bună!